HABERLER

31 Mart 2020 Salı

Sosyal Medya Yönetimi Nedir ?

Bu yazımızda ise Sosyal Medya Yönetimi & Uzmanlığı Hakkında Bilgi Alacağız...

Sosyal Medya uzmanlığı zaman ilerledikçe daha bilinen ve popüler hale gelen önemli konulardan biridir. Sosyal medya uzmanı ise belli bir tecrübe ve donanıma sahip olan, kısıtlı argümanla kurum ya da markanıza maksimum fayda kazandıran kişidir. Sosyal medya uzmanı elindeki materyalleri en iyi ve kendine özgü bir şekilde kullanmakla sorumludur.
İçerisinde bulunduğumuz dijital dünyada markaların konumlanması ve aynı zamanda rekabet edebilmesi için durağan olmayan bir yapıya sahip olması gerekir. Kısaca aktif ve dinamik bir yapı gereklidir. Bu noktada Sosyal medya uzmanı ilk olarak bir strateji belirler ve bu stratejiyle markanızı konumlandırır daha sonra edinilen bu konumun korunması, rekabete uyum sağlaması ve dinamik bir yapıyla sürekli yükselmesi için çaba gösterir.
Kurumlar gün geçtikçe sosyal mecra içerisine girmeye başlayacaklardır. Bu noktada kurumun sosyal mecra içerisine girmeye hazır olup olmadığı dikkat çeker. Sosyal medya uzmanı ise kurumunuzu hazırlar ve rekabet edebilmenizi sağlar.

Sosyal medya uzmanı ne iş yapar?

Sosyal medya uzmanlarını tek bir işle sınırlamak mümkün değildir. Temsil ettikleri kişi ya da kurumların sosyal medyadaki stratejilerini oluşturur, sanal ses tonu yani iletişim dilini tespit eder ve en etkili şekilde kullanır.
Sosyal medya uzmanı günden güne yükselmekte olan sosyal medya satın alma davranışları konusunda da başarılı bir gözlemci olmak zorundadırlar. Kişi ya da kurumun hangi mecralarda yer alması gerektiğini, potansiyel takipçi ya da müşterilerin nerede bulunduğunu, hangi mecralardaki hareketlerin geri dönüş ya da doğrudan satın alma ile sonuçlanabileceğini analiz ederler.
Sosyal medya uzmanları birer kriz yöneticisidir. En ufak müşteri şikayetinden, en sansasyonel skandala kadar, temsil ettikleri kişi ya da kurumun en az hasarla durumdan sıyrılmasına çalışır, kamuoyuna gerekli duyuruları yapar, duruma göre belirlenecek ses rengi ve üslupla hitap eder.
Sosyal Medya Uzmanlık Eğitimi
Eğitim olarak çeşitli mecralardan destek alabilirsiniz. Ancak şahsen eğitim aldığım ve sizede önerebileceğim bir site var link aşağıda...

                  Eğitime Gitmek İçin Tıklayınız!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz Başarı İle Gönderildi. NLC|YAZILIM Tarafından Onaylandıktan Sonra Yayınlanacaktır.

Canlı TV İzlemek İstermisin ? Cevabın "EVET" İse Buraya Tıkla...

X