HABERLER

11 Nisan 2020 Cumartesi

Sokağa Çıkma Yasağı İle Virüsü En Fazla Yayan İlk Ve Tek Millet Olabiliriz.

Dünyayı cehenneme çeviren corona virüsü salgını dün itibarıyla Türkiye'de 1006 can aldı. Saatler 22.00'yi gösterirken 31 kentte 48 saatlik sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Yasağı duyan vatandaşlar, market, fırın, benzinlik ve ATM'lere akın etti. Maskesiz ve eldivensiz sokağa çıkarak ekmek kuyruğa girenlerin, market sırasında tekme-tokat birbirine saldıranların görüntüleri 'yok artık' dedirtti. Vaka sayısının 8 Nisan'dan beri her gün 4 binin üzerinde arttığı Türkiye'de dün akşam yüz binlerce insan, sosyal mesafe kuralını ezip geçerek, salgının yayılım hızının tavan yapması için tüm koşulları oluşturdu.


Corona virüsü salgını nedeniyle ilan edilen 48 saatlik sokağa çıkma yasağını duyan vatandaşlar fırın ve marketlere akın etti. Cadde ve sokaklarda araç trafiği yaşanırken, metrelerce kuyruk oluştu.

 

Yüzlerce vatandaşın aynı anda akın ettiği dükkanlarda sosyal mesafe kuralına da uyulmadığı gözlendi.

İstanbul’un birçok ilçesinde ve sokağa çıkma yasağı ilan edilen 31 şehrin her yerinde market ve fırınların önünde uzun kuyruklar oluştu.
İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbullulara çağrıda bulunarak gıda ihtiyacının herkese yetecek kapasitede olduğunu duyurdu.
Polis ekipleri saatin 00.00'ı geçmesini ardından devriye atarak vatandaşları evlerine gitmeleri işyeri sahiplerini de dükkanlarını kapatmaları yönünde uyardı.

İBB Başkanı Ekrem İMAMOĞLU bu yasakla alakalı evinden gece yarısında açıklamada bulundu:

"Sokağa çıkma yasağı kararı ansızın alınmamalı. İBB olarak bu kritik karardan haberdar değiliz, bilgilendirilmedik. Yarın İstanbul’da hangi hizmetleri verip vermeyeceğimizi bile bilmiyoruz. Ortak akıl ve iş birliği olmayan her karar sadece kafa karışıklığı ve panik yaratır."


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz Başarı İle Gönderildi. NLC|YAZILIM Tarafından Onaylandıktan Sonra Yayınlanacaktır.

Canlı TV İzlemek İstermisin ? Cevabın "EVET" İse Buraya Tıkla...

X