HABERLER

11 Nisan 2020 Cumartesi

Instagram'da Mavi Tik Nasıl Alınır?

Bu yazımızda Instagram'da var olan ancak herkesin kolay kolay alamadığı bir özellik olan mavi tik'den bahsedeceğiz. Mavi tik ülkemizde genellikle ünlüler,siyasetçiler,şirketler ve benzeri kurum ve kişilerin  kullandığı bir rozet. Ancak yurt dışına baktığımız zaman normal insanlarda bile bu rozetin olduğunu görüyoruz.

Peki bizlerde bu rozete nasıl sahip olabiliriz. Bu konuda size bir iyi birde kötü haberim var...

İyi Haber : Bu Rozeti alabilmek için Ünlü, Siyasetçi, Şirket veya milyonlarca takipçiniz olması gibi bir zorunluluk yok.

Kötü Haber: Yukarıda saydığım kişilerden değilseniz'de almanız zorlanıyor.

Instagram politikasına göre istenilen şartlar yerine getirildiği halde isteyen herkes bu rozete sahip olabilir. İşte bu şartlar:

Bu onayı almak isteyen kullanıcı ya da firmaların bazı kriterleri yerine getirmesi gerekiyor. Öncelikle Instagram’ın dikkat ettiği en önemli unsurları ele alalım:

Özgünlük: Instagram’da onaylı hesap için kişinin ya da kurumun özgün olması gerekiyor. Özgün ve kurum ya da kişi ile ilgili orijinal içerik paylaşımlarının yapılıp yapılmadığı dikkate alınıyor.

Gerçek kişi/kurum: Hesabın gerçek bir kişi ya da kuruma ait olup olmadığıda dikkate alınan kriterler arasında yer alıyor.

Hesabın herkese açık olması: Instagram onaylı hesap için hesabınızın herkese açık olması da gerekiyor.

Profil bilgileri: Onaylı hesap için, Instagram profilinizdeki bilgilerin de tam olması gerekiyor.

Tanınmış olmak: Instagram’da onaylı hesap geçişinin olabilmesi için markanın ya da kişinin büyük kitleler tarafından da tanınmış olması gerekiyor. Halk arasında bilinen, tanınan önemli figürler için bu onay süreci daha olumlu geçmektedir.

Eğer bu şartlar sizde mevcut ise hemen başvuru işlemine geçelim. Gayet basit bir işlem:

 İlk önce profilimize girelim...


Öncelikle şuna dikkat edin! Profesyonel hesaba geçiş yapmanız lazım. Mesela yukarıdaki hesap Web Tasarımcısı Olarak Profesyonel Hesaptır.

Ardından Ok İşareti ile gözüken yere girelim...

Ardından İşaretli Olan Yerdeki Ayarlar Kısmına Girelim...


Ardından İşaretli Olan Yerdeki Hesap Kısmına Girelim...


Ardından İşaretli Olan Doğrulama Talebi Kısmına Girelim...


Ve son adımdayız... Boşluk olan yerleri doldurmamız gerekiyor. Adı-Soyadı,Bilinen Adı (gerçek adınızı da yazabilirsiniz.) Kategori Kısmına hangi dalda hizmet veriyorsanız onu işaretleyiniz.(Benim kategorim blogger yazarı) ancak bir hizmetiniz yok ise en altta yer alan Other (Diğer) kısmına tıklayabilirsiniz.

Ardından dosya seç kısmına tıklayarak resminiz,adınız,doğum tarihi gözüken bir belge(Kimlik Kartı,Ehliyet,Öğrenci Kimliği Olması Daha Sağlıklı)

Eğer şirketiniz için alıyorsanız bunların dışında vergi levhanızın görselinide ekleyebilirsiniz. 

İşlemler tamam artık gerisi Instagram ekibinin tercihine kalıyor umarım kabul ederler. Bu arada kabul edilmedi ise 30 gün sonra tekrar başvuru yapabilirsiniz.

Yok kardeşim ben bununla uğraşamam diyorsanız buyrun bir yol size: ---------✔---------- buradaki Tik işaretini kopyalayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz Başarı İle Gönderildi. NLC|YAZILIM Tarafından Onaylandıktan Sonra Yayınlanacaktır.

Canlı TV İzlemek İstermisin ? Cevabın "EVET" İse Buraya Tıkla...

X